Новини

«Науковий пікнік з Марією Кюрі». У Чернівцях проведуть фестиваль, що популяризує науку

Усі охочі розкриватимуть для себе таємниці фізики, хімії, біології, ІТ та інших сфер науки.

26 травня у Чернівцях проведуть ІІ Науковий пікнік на тему: «Науковий пікнік з Марією Кюрі». Початок о 12:00 на Соборній площі.

Проект «Scientific Fun – Наукові пікніки в Україні» – це інтерактивні експерименти для жителів різних міст України з метою популяризації науки серед молоді. У рамках заходу відбудуться фестиваль, лекції, стажування учнів шкіл студентами університетів. А також проведуть конкурси, квести, розіграші.

«Проект спрямований на популяризацію науки для дітей. Зокрема математики, фізики, хімії, біології, історії, екології, ІТ-технологій, психології, медицини тощо шляхом участі у підготовлених експериментах у рамках «наукових пікніків», – йдеться у повідомленні.

Організатори заходу запрошують зацікавлені навчальні заклади області та наукові установи долучитися до цікавих дослідів, експериментів як учасників заходу.

«Найголовніше в ньому – це підготовка, бо під час неї у студентів, викладачів і вчителів руйнуються стереотипні рамки подачі інформації. Вони стараються зробити свою частинку науки цікавою, доступною і зрозумілою»,  – розповіла у коменатрі «Шпальті» координаторка проекту Богдана Бойчук.

Анкета для учасників тут.

Анкета для волонтерів тут.

Контактні телефони:
+380663662464 – Сабадаш Наталія Володимирівна;
+380508840171 – Фоменко Василь Володимирович;
+380994073656 – Бойчук Богдана Михайлівна.

Організатори проекту: управління молоді та спорту ОДА спільно з Чернівецьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді, та відділом STEM-освіти ІМЗО.

 

Коментарі