Новини

Центральний вхід театру стане доступним для людей з інвалідністю. Фото

Ремонт завершать до 15 травня.

Біля головного входу в музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської розпочалися ремонтні роботи. Тепер центральний вхід у театр стане доступним і для людей з інвалідністю.

Наразі там уже зняли бруківку і тимчасово закрили доступ до входу в приміщення. Директор театру Юрій Марчак розповів у коментарі «Шпальті», що ремонтні роботи планують завершити до 15 травня.

«Ми не робимо пандус, ми облаштовуємо вхід театру для маломобільних верств населення. Тепер наші глядачі з інвалідністю матимуть можливість зайти у театр святково, через центральний вхід.  Хоча до цього вони могли так само вільно відвідувати театр, щоправда, заходили через боковий вхід, який давно придатний для цього».

На ремонт виділили більше 200 тисяч гривень. Юрій Марчак пояснює, що йтимуть роботи не тільки з облаштування мобільного входу для людей з інвалідністю.

«Це комплексний ремонт. Це заміна бруківки, підвищення її, роботи на центральних сходах, колонах. Багато чого потрібно пристосувати для того, аби до входу могли під’їжджати авто і висаджувати людей у візку. Ми давно відчували потребу у цих змінах, були і звернення до керівництва театру, та й ми самі це розуміли. Проте пішов час, поки це узгоджувалося з різними інстанціями, адже ми – пам’ятка архітектури державного значення», – додав директор.

Він також розповів «Шпальті», що дирекція театру звернулася до відповідних інстанцій із пропозицією облаштувати у театрі туалетні кімнати для людей з інвалідністю.

«Також до цього багато вимог, є певні складнощі з тим, що туалетні кімнати у нас досить малі, а людей під час аншлагу в театрі більше 700. Тому, ймовірніше, з тих двох кабінок, які є наразі у вбиральнях, одну ми облаштуємо під потреби маломобільних людей. Та користуватися цією кабіною зможуть і інші люди».

 

Коментарі