Новини

«Видавництво 21» презентує новий роман Євгенії Сенік

Головною темою книги «Будинок із сірників, узятих із різних коробок» є бездомність.

фото John-Mark Smith

У чернівецькому «Видавництві 21» виходить нова книжка Євгенії Сенік «Будинок із сірників, узятих із різних коробок». Це роман, головною темою якого є «бездомність». Його персонажі, життєві історії та портрети базуються на реальних подіях.

Це вже друга книжка Євгенії Сенік, що побачила світ у «Видавництві 21»: 2016 року тут вийшов її роман «Країна У, або Казки чужим дітям», присвячений темі еміграції, заробітчанства. Матеріалом для створення «Будинку із сірників» стало перебування у швейцарській спільноті для безпритульних. Як розповідає авторка, над романом «Будинок із сірників, узятих із різних коробок» вона працювала впродовж 2012–2017 років. Саме 2012-го письменниця вперше поїхала до спільноти у Швейцарію, щоб збирати матеріал. Аби зануритися всередину теми, Євгенія Сенік мусила і сама частково стати бездомною та побачити речі очима безпритульних у Швейцарії.

«Бездомні у швейцарській спільноті з усього світу. Тобто ця спільнота розташована у Швейцарії, але її мешканці з безлічі інших країн. Щоб одразу не виникало непорозумінь – у Швейцарії немає бездомних як таких, якими вони є у нашому розумінні. Їм не дають опинитися на вулиці саме такі організації. Мені ж було цікаво описати представників різних культур та різних національностей, які уживаються під одним дахом. Для мене ця спільнота стала можливою мікромоделлю світу та соціуму», — розповідає письменниця.

Візуальну частину проекту втілив художник-ілюстратор Сергій Костишин. Він проілюстрував роман малюнками у стилі коміксів, створивши у такий спосіб додатковий інтерактивний рівень видання.

«Видавництво 21» з нагоди виходу роману «Будинок із сірників, узятих із різних коробок» на своєму сайті оголосило передпродаж, який триватиме з 18 по 30 квітня.  

 

Коментарі