Новини

Що буде на місці колишнього кінотеатру «Україна». Чернівчан запрошують на обговорення

Приміщення колишнього кінотеатру «Україна» планують передати в оренду одній із релігійних громад міста.

У Чернівцях відбудеться публічна дискусія щодо шляхів розвитку приміщення колишнього кінотеатру «Україна», що на вулиці Ольги Кобилянської, 51, 53.

Усіх, хто цікавиться розвитком культури міста, запрошують на обговорення, яке пройде 22 квітня у стінах кінотеатру. Початок о 12:00. Організовує подію управління культури міської ради.

Нагадаємо, приміщення колишнього кінотеатру «Україна» планують передати в оренду одній із релігійних громад міста.

Читайте також: Що буде на місці колишнього кінотеатру «Україна» 

У Фейсбуку управління культури пише, які є ідеї використання цього приміщення. Так, простір може містити в собі:

1. Концертний зал. У місті майже всі концерти відбуваються в театрі, що суперечить правильному сприйняттю музичного мистецтва. У колишньому кінотеатрі є чудовий великий зал, що може бути майданчиком для концертів.

2. Виставковий арт-центр, центр сучасного/новітнього мистецтва та арт-резиденція митців. Арт-резиденція митців – «Культурний туризм», митці різних жанрів приїжджають до Чернівців – писати, творити. Наше місто надає їм натхнення, місця для роботи, для показу робіт, для тимчасового проживання – загалом, простір, зона для творчості. І це все в приміщенні колишнього кінотеатру «Україна».

3. Альтернативний театр. У Чернівцях немає камерних сцен для виступів андеґраундних театрів.

4. Креативні індустрії – хенд-мейд, IT-індустрія, фотостудія, бар.

5. Сумісне функціонування культурних кластерів – HUB, коворкінг, лекторій.

«Просимо всіх зацікавлених осіб, організації допомогти у створенні ініціативної групи, що в подальшому буде займатися розробкою концепції розвитку кінотеатру «Україна», створенням інвестиційної пропозиції та пошуком рішення задля досягнення результату – створення нового культурного простору на базі колишнього кінотеатру «Україна», – йдеться у повідомленні.

 

Коментарі