Новини

Близько півсотні чернівчан зранку їхали на роботу велосипедом. Фото

Учасників флешмобу пригощали смачною кавою та гарячим чаєм.

16 квітня чернівчани долучилися до всеукраїнської акції «Велосипедом на роботу». Близько півсотні містян зранку обміняли автівки та маршрутки на двоколісні транспортні засоби. Флешмоб організувала громадська організація «Буковинська агенція регіонального розвитку».

«Ми зареєстрували 20 учасників. Також нарахували понад 20 велосипедистів, які не заїхали до нас на акцію, але проїхали повз ті місця, де ми стояли. Серед учасників більшість людей – це ті, хто і так щодня користується велосипедом. Хоча були й такі, котрі зазвичай не використовують велосипеди для поїздок на роботу», – розповіла у коментарі «Шпальті» голова ГО «БАРР» Тетяна Лебухорська.

Основна мета акції – популяризація велосипеду як повноцінного виду транспорту. У зв’язку з прохолодною погодою учасників флешмобу пригощали смачною кавою та гарячим чаєм у одній з мереж закладів харчування.

«Порівняно з попередньою акцією, яку ми проводили восени, сьогодні менше людей взяли участь, але це виправдано тим, що сьогодні вранці насправді було дуже морозно», – сказала Тетяна Лебухорська.

Також організатори розіграють призи серед тих, хто сфотографувався з велосипедом і поширив світлину у соцмережах під хештегом #bike2workCV.

Фото Ірини Болести

 

Коментарі