Новини

Джаз у Чернівцях. У «Вернісажі» виступили всесвітньо відомі «Trio Jazz Vincent Bourgeyx»

Захід відбувся у рамках фестивалю «Французька весна в Україні», який цьогоріч святкує свою 16-у річницю.

У Центрі культури «Вернісаж» пройшов концерт неперевершеного французько-американського тріо Vincent Bourgeyx та українського джаз-бенду «Belle Vue». Захід відбувся у рамках фестивалю «Французька весна в Україні», який цьогоріч святкує свою 16-у річницю.

Vincent Bourgeyx Trio (Франція-США)

Венсан Буржекс – один із найяскравіших джазових піаністів сучасної Франції. У 2017 році став фіналістом премії Джанго Рейнхардта і номінантом на Victoires de la Musique Jazz. Навчався у США, в знаменитому коледжі Берклі. Відтак переїхав до Нью-Йорка, де став активним учасником музичної сцени столиці джазу. Співпрацює з багатьма відомими музикантами, серед яких тромбоніст Аль Грей і ударник Боббі Дарем (пізніше вони створять тріо «BоBоBо» з басистом П’єром Буссаге). Впродовж декількох років був піаністом у квартеті Джейн Айри Блум. Повернувшись до Франції 2003 року, продовжує грати з такими музикантами, як Раві Колтрейн, Авішай Коен, Лью Табакін, Хал Сінгер, Боббі Дарем та іншими.

Дерріл Холл – відомий басист, який живе у Франції. Родом із Філадельфії, починав свою кар’єру в США. Переможець Міжнародного конкурсу Телоніуса Монка. У 2004 році переїхав до Франції. Виступає з такими артистами, як Сідар Уолтон, Дайана Рівз, Дідьє Локвуд, Уейн Ескоффері, Роберт Гласпер і іншими. Від 2017 Дерріл Холл постійно співпрацює з Венсаном Буржексом.

Бенджамін Хеноко – ударник і композитор, гастролює по всьому світу. У різні роки співпрацював із Мішелем Леграном, Кенні Гарретом, Джеймсом Тейлором, Дідьє Локвудом, Марком Тернером, Рави Колтрейн, Рішаром Гальяно, біг-бенд Лінкольн Джаз Центру і WDR.

«Belle Vue Band» – нове ім’я у джазовому просторі України, експеримент саунд продюсерів, класичних, джазових та рок музикантів із Чернівців. Проект існує у формі тріо та квартету. Постійні учасники: Алекс Руді (бас), Віталій Шляхта (гітара) та Серж Запорожець (барабани). Музика колективу – це суміш джазу, ф’южену, фанку та вкраплень фолкових мотивів.

«Французька весна в Україні» – щорічний фестиваль французької культури в Україні. Традиційно містить різноманітну кінопрограму, театральні вистави, виступи музичних колективів, художні виставки тощо.

Фото Альони Чорної

Коментарі