Новини

Усе згоріло. Родина з Мигового, у якої 8-місячна дитина, залишилася без даху над головою

Коли виникла пожежа, Катерина годувала дочку. Вогонь помітили її батьки з подвір’я. 

6 квітня в селі Миговому Вижницького району виникла пожежа – згорів будинок родини, в якої 8-місячна дочка.

На момент загорання молода мама Катерина Чолак перебувала у приміщенні. Вона саме годувала свою дитину.

«Це сталося приблизно в обід. Я була в своїй кімнаті, годувала малу. Відчула якийсь дим, і батьки саме закричали, що будинок горить. Я швидко зібрала дочку, cхопила папки з деякими документами, і вийшла на двір», – розповіла у коментарі «Шпальті» Катерина.

За її словами, пожежа почалася з даху будинку. За декілька хвилин до того Катерина була на горищі, та диму чи інших ознак небезпеки не помітила.

«Я пішла по горіхи. Там ми зберігаємо речі, запаси харчів, цукор… Усе було нормально, я нічого не помітила. А через декілька хвилин уже спалахнула пожежа».

Рятувальники прибули на виклик за 15 хвилин. До їхнього приїзду намагалися допомогти сусіди, та вогонь надто швидко поширювався і горів уже весь дім.

Сім’ї сказали, що попередня причина загорання – коротке замикання.

«Згоріло все, бо будинок з дерева. Тільки стіни залишилися. Немає речей, грошей, документів на автомобіль, жодних документів чоловіка. Перше, з чого потрібно почати роботи – дах. Треба знайти матеріали і накрити  його, бо зараз дощі».

На подвір’ї проживає молода сім’я з дитиною, батьки Катерини та її брат. Біля будинки, який згорів, був ще сарайчик, де живуть батьки Катерини. Через те, що він розташований на невеликій відстані від дому, там також потріскали вікна, зітліли двері.

Зараз молода сім’я живе у туристичному будиночку, який односельчанин надав їм на два тижні. Куди йти далі, вони не знають.

Реквізити для охочих допомогти:

5167490180628548 Чолак Катерина Василівна

моб: 0971158901 

 

Коментарі