Новини

Сучасні роботи-симулятори. У Чернівцях відкрили Центр інноваційних технологій БДМУ

Сучасний Центр облаштували на вулиці Руській.

Сьогодні, 11 квітня, у Чернівцях відкрили Центр симуляційної медицини та інноваційних технологій БДМУ.

У п’ятиповерховій будівлі на вулиці Руській, 87 зробили ремонт, облаштували кабінети та операційні сучасним обладнанням. За словами асистента кафедри БДМУ Віталія Смандича, тут студенти-медики одразу зможуть опрацьовувати теоретичні знання на практиці.

На кожному поверсі медичного центру є окремі спеціально облаштовані зали, комп’ютерні класи та кімнати для тьюторів.

«Також у відділенні є хірургічний блок. Він складається з двох кімнат: операційна, де моделюють ситуацію, і операторська. Там викладач продукує студентам ситуацію, після чого спостерігає, як ті її виконують. Кабінет викладача облаштований аудіо-та відеоконтролем», – розповідає Віталій Смандич.

У центрі є маніпуляційні зали, де студенти відпрацьовують навички, максимально наближені до реальності.

Також майбутні лікарі тут матимуть змогу моделювати сценарії з акушерства і гінекології, педіатрії, анестезіології та реаніматології, внутрішньої медицини, хірургії. Для устаткування університет закупив сучасне обладнання. Придбали: робот-симулятор дорослої людини, новонародженої дитини, манекен імітації пологів, гінекологічні симулятори, манекени для навчання навичок евакуації, складної  інтубанації, індивідуального та групового навчання навичок серцево-легеневої реанімації. 

Окрім цього, на базі центру для осіб, які не мають медичної освіти, проводитимуть тренінги з надання долікарської допомоги.

Фото Ірини Болести 

 

Коментарі