Новини

Чи можна встигнути «За двома зайцями». Фото

До Чернівців із гастролями завітали актори Національного академічного драматичного театру імені Марії Заньковецької.

Львів’яни презентували чернівчанам виставу «За двома зайцями», що побудована за мотивами комедії відомого українського драматурга Михайла Старицького. Режисером-поставником є заслужений діяч мистецтв України Орест Огородник.

Талановиті актори ніби й не грали, вони жили своїми героями. Тож глядачі із захватом поринули у дію комедії та атмосферу перипетій. Особливого шарму виставі додавала гра музикантів-духовиків оркестру заньківчан.

Ця комедійна історія сталася у Києві з Голохвастовим, який мав збиткову перукарню. Він любив шик та красиві наряди, справляти враження і вражати своєю галантністю. Сподіваючись на привабливу зовнішність, цирульник Голохвастий починає залицятися одразу до двох дівчат, але зовсім не думає про те, що за двома зайцями побіжиш, жодного не спіймаєш. Сюжет розвивається стрімко, з інтригами, викриттям, розбитими мріями про кохання і повним крахом майбутніх планів.

Довідка

Перша прем’єрна постановка «Зайців» відбулася у Києві 4 листопада 1883-го, мала великий успіх і відтоді вже ніколи не виходила з репертуару українського театру.

 

Фото Альони Чорної

 

 

Коментарі