Новини

«Чужих дітей не буває». До Чернівців на підсумкову психологічну конференцію приїхала Анна Кушнірук

Розпочався захід із лекції відомої телеведучої та практикуючої психологині.

10 квітня у палаці «Академічний» відбулася підсумкова конференція інформаційно-просвітницького проекту «Чужих дітей не буває». Мета проекту – навчити суспільство приймати у свій колектив дітей, які мають фізичні та сенсорні обмеження, дітей-аутистів, поведінкові розлади чи будь-які вади, котрі не несуть загрозливий характер для суспільства.

Розпочався захід із лекції відомої телеведучої, практикуючої психологині Анни Кушнірук. Вона розповідала студентам та батькам, як не вигорати та приймати той факт, що Ви – мама особливої дитини.

«Не потрібно думати, що Ви – мама особливої дитини тільки через те, що раніше ви зробили щось не так. Необхідно прийняти сам факт та йти далі. Коли маленька дитина намагається зробити перші кроки, але їй не вдається, то вона все одно встає і йде. Так і нам не потрібно втрачати та забувати про себе», – розповідає практикуюча психологиня.

Також під час лекції Анна Кушнірук активно спілкувалася з аудиторію, давала поради та багато жартувала.

Окрім цього, психологи, арт- та музикотерапевти і педагоги з усієї України провели для охочих різноманітні тренінги. Також поміж лекціями відбувся показ вистави «Особливого театру» «Океани».

Окрім цього, на конференції виступили:

  • психологиня, арт-терапевт, тренерка, лялькотерапевт Інна Літвінова (м. Харків);
  • арт-терапевт, спеціалістка з сенсорної інтеграції, дитячої і сімейної психологині Наталія Ушакова (м. Харків); 
  • арт-терапевт, музикотерапевт, артист, педагог ДМШ, диригент Юрій Ушаков (м. Харків); 
  • головна спеціалістка управління освіти Чернівецької міської ради з питань інклюзії, регіональної тренерки спеціального тренінгу для працівників освітньої сфери «Інклюзивний простір. Практичні кроки» Анжела Починок (м. Чернівці); 
  • методистка міського методичного центру закладів освіти Чернівецької міської ради, регіональної тренерки спеціального тренінгу для працівників освітньої сфери «Інклюзивний простір. Практичні кроки» Наталія Наход (м. Чернівці); 
  • дефектологиня, практична психологиня, поведінкового аналітика ВСАВА Антоніна Хомуцька ( м. Чернівці); 
  • практична психологиня, арт-терапевт, членкиня УСП Ліна Бинда (м. Чернівці);
  • авторка і режисерка-постановниця вистави «Океани», тренерка «Особливого театру» ГО «Особливі серед нас» Катерина Бутняк.

Захід ініційований ГО «Особливі серед нас» із метою поширення серед населення інформації про особливих дітей, про напрямки і методи їхньої соціалізації та навчання в дошкільних та шкільних закладах, психологічної підтримки батьків особливих дітей.

 

 

Коментарі