Новини

Літак із Чернівців до Києва затримали на три години

Що робити, якщо рейс затримали або скасували.

Сьогодні, 9 квітня, виліт літака з Чернівців на Київ затримали майже на три години. Він вилетів о 9:45 замість 7:00.

Рейс затримали через сильний туман. Про це повідомив представник авіакомпанії МАУ у Чернівецькому аеропорту Максим Коровець.

Раніше керівник міжнародного аеропорту «Чернівці» імені Леоніда Каденюка Борис Морський у коментарі «Шпальті» розповів, що затримки з Чернівецького аеропорту останнім часом траплялися лише через погодні умови. А думка про те, що світлосистема – це запорука польоту, хибна. Адже в Україні є п’ять таких категорованих систем. У Чернівцях – базова. Найкраща в Україні – у Борисполі, вона третьої категорії – б».

Також, за словами Бориса Морського, аеропорт не випускає на рейс літак. Рішення про виліт приймає командир судна. Є нормативи, якими він керується, і низка нюансів, що й впливають на рішення.

«Світлосистема допомогла нам удвічі зменшити затримки вильотів, скасування рейсів. Але це не панацея від погодних умов. Аеропорт надає умови та гарантує забезпечення обслуговування літаків та пасажирів. Попри люту зиму, летовище та злітну смугу утримували у належному стані. І цього року у нас не було затримок літака з вини аеропорту», – зазначив Борис Морський

Також раніше представник авіакомпанії МАУ у Чернівецькому аеропорту Максим Коровець повідомив «Шпальті», що у разі затримки рейсу або скасування польоту компанія інформує про це пасажирів. Тому варто під час купівлі квитка залишати контактні дані, аби отримувати всі новини. Окрім цього, пасажир завжди може дізнатися інформацію безпосередньо в аеропорту або звернутися на гарячу лінію авіакомпанії, яка працює цілодобово, аби перебронювати квиток.

«Представник авіакомпанії перебронює квитки безкоштовно до кінцевого пункту пасажира пілотного купона. Забронювати квиток вам мають не пізніше, ніж за 48 годин. Якщо пасажир не місцевий, авіакомпанія надасть йому трансфер до готелю та безкоштовно поселить. Щоб перебронювати квитки, потрібно принаймні на момент реєстрації на рейс бути в аеропорту. Це міжнародні правила, яких дотримуються у випадку форс-мажорної ситуації», – каже Максим Коровець.

Представник авіакомпанії зазначив, що найбільше проблем виникає тоді, коли пасажири, купуючи квиток, не читають правила та умови польоту. Адже зробивши операцію з купівлі квитка, людина автоматично погоджується з умовами авіакомпанії і повинна їх дотримуватися та виконувати.

 

Коментарі