Новини

У Недобоївській ОТГ відкрили Центр економічного зростання громади

 Серед десяти громад у Чернівецькій області ця ОТГ стала однією з перших, де з’явився такий центр. 

У Недобоївській об’єднаній територіальній громаді відкрили Центр економічного зростання. Серед десяти громад у Чернівецькій області ця ОТГ стала однією з перших, де з’явився такий центр. Про це у коментарі «Шпальті» повідомила виконавча директорка «Агенції розвитку громад Буковини» Неля Малько.

«Центр економічного зростання створений для того, щоб тут організовували тренінги, ділові зустрічі, воркшопи, комунікаційні майданчики для місцевої влади, бізнесу та активної молоді. Адже таких приміщень у сільських громадах немає. Якщо є, то це будинки культури, але їх зазвичай не опалюють узимку, і там зібратися неможливо. Тому в рамках проекту та завдяки співфінансуванню сільських рад ми провели ремонтні роботи, закупили обладнання, техніку, комп’ютери, ноутбук, проекти, столи та стільці», − розповідає Неля Малько.

Відкриття центру відбулося у рамках проекту «Різні громади – спільні рішення для економічного зростання» за ініціативи Європейського Союзу «Мери за економічне зростання». Під час заходу учні Ставчанського ліцею організували для всіх відвідувачів майстер-класи та демонстрували продукцію власного виробництва

Також на відкритті Центру Неля Малько зазначила, що в громадах є цікавий бізнес, про який поки що ніхто не знає. 

«Я вирішила налагодити комунікацію між членами клубу підприємців Буковини і представниками місцевого бізнесу. Думаю, що це буде взаємокорисно, адже вони можуть чогось навчитися одне в одного, налагодити співпрацю та розширювати бізнес».

Після обговорення проблемних питань розвитку місцевого бізнесу члени клубу відвідали агрокомплекс місцевого підприємця та мецената В’ячеслава Тодосійчука. Підприємець провів екскурсію фермерським господарством та показав, як тут вирощують, зберігають та фасують яблука.

Окрім цього, В’ячеслав Тодосійчук розповів про лінію сортування, яку він придбав у Польщі.

«Вона відбирає яблука одразу за 14 різними показниками: колір, вага, форма, розмір та округлість. Увесь процес сортування автоматизований – від миття яблук до пакування в коробки», – пояснив В’ячеслав.

Також цьогоріч підприємець запустив виробництво картонних коробок для пакування яблук за європейськими технологіями, щоб розширити потужності зберігальних камер до 10 тис. тонн.

 

Коментарі