Новини

У ЧНУ запрацює Центр Конфуція

Усіх охочих навчатимуть говорити китайською та розкажуть про стародавню культуру.

Фото Юлії Драган

Уже з вересня у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича запрацює Центр Конфуція. Тут навчатимуть усіх охочих говорити китайською мовою та розповідатимуть про стародавню культуру. Про це повідомляють на сайті ЧНУ.

Угоди про співпрацю між Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича та університетами КНР започаткував попередній ректор ЧНУ Степан Мельничук.

«Ми отримали листа, підписаного головою наглядової ради Українського інституту міжнародної освіти, в якому пропонують у Чернівецькому національному університеті створити Центр Конфуція. Це буде третій подібний центр в Україні», – повідомив в. о ректора ЧНУ Олег Ангельський.

Основні напрямки роботи центру:

  • майстер-класи і курси для чернівчан, спрямовані на популяризацію китайської культури серед жителів міста;
  • курси китайської каліграфії;
  • проведення культурно-мистецьких заходів, зустрічей із носіями китайської мови і культури;
  • переклад китайської літератури на українську мову;
  • академічні обміни для студентів-китаїстів, учителів китайської мови; програми гостьових лекцій китайських професорів; курси підвищення кваліфікації для вчителів китайської мови; розвиток зв’язків між школами та інститутами України й Китаю;
  • встановлення та розвиток міжнародних зв’язків між організаціями та державними установами України та КНР у галузі освіти.

 

Коментарі