Новини

Чернівецьку футболістку визнали кращою воротаркою чемпіонату України

15-річна Катерина Боклач, яка виступає за «Янтарочку» (Новояворівськ), допомогла своїй команді перемогти у Першій лізі (U-16).

15-річну чернівчанку Катерину Боклач визнали кращою воротаркою Першої ліги чемпіонату України з футболу серед дівчат до 16 років. Турнір проходив з 2 по 5 квітня в Умані. Спортсменка взяла в ньому участь у складі команди «Янтарочка» (Новояворівськ, Львівська область).

«Дуже рада, що мої старання помітили і достойно оцінили. Відзнаку вручили, мабуть, тому, що під час матчів я здійснила декілька сейвів, рятувала під час виходів один на один. Навіть віддала гольовий пас – вибила м’яч із рук, він перелетів захисниць, і наша нападниця забила гол», – розповіла у коментарі «Шпальті» Катерина Боклач.

Читайте також: Не лише чоловіча гра. Як 14-річна чернівчанка потрапила до збірної України з футболу

За результатами турніру команда чернівчанки «Янтарочка» посіла перше місце та пробилася до Вищої ліги. Однак у фінальному матчі проти ФК «Житлобуд-1» (Харків) наша землячка не змогла взяти участь через прикру травму, яку отримала в півфінальному поєдинку.

«В середині 2 тайму вибивала м’яч вільним ударом від воріт. Після удару щось хруснуло в районі тазу, я впала і не могла підвестися. З поля мене забрали на носилках», – сказала футболістка.

У лікарні дівчині діагностували розтягнення тазостегнових зв’язок. Тож тепер на неї чекає тривале відновлення.

 

Коментарі