Новини

Чернівці у блакитному. Як пройшов вуличний перфоманс на підтримку особливих дітей. Фото

Актори «Особливого театру» зіграли уривки вистави «Океани» до Всесвітнього дня поширення інформації про аутизм.Сьогодні, 2 квітня, ГО «Особливі серед нас» організувала у Чернівцях вуличний перфоманс-флешмоб «Діти дощу». Акцію провели з нагоди Всесвітнього дня поширення інформації про аутизм. Юні актори «Особливого театру» пройшли святковою ходою вулицею Ольги Кобилянської з блакитними парасольками, картонними рибками та прапорцями. Учасники акції відтворили окремі сцени вистави «Океани» театру «Особливих» (режисери Іван та Катя Бутняки). Саме блакитний колір, за словами керівниці ГО «Особливі серед нас» Тетяни Дяченко, символічний для людей з аутизмом, адже їх називають «люди дощу».

«Сьогодні, окрім акторів театру та їхніх батьків, до нас долучилися усі небайдужі чернівчани. Зробили саме вуличний варіант, аби більше розповісти людям, хто такі люди дощу. Хочемо надихати чернівчан і загалом українців бути добрішими до дітей з аутизмом», — розповіла Тетяна Дяченко.

Уже 10 квітня о 14:00 у палаці «Академічний» чернівчанам втретє покажуть виставу «Океани».

Нагадаємо, сьогодні у редакції медіа-платформи «Шпальта» презентували виставку картин відомого художника з розладом аутичного спектра Данила Гулька. Ви ще встигаєте сьогодні відвідати експозицію до 19:00 за адресою вул. Богдана Хмельницького, 79.

Читайте також: Щоб усе було, як і в інших. Особлива історія особливої Маші

 

 

 

Коментарі