Новини

У Чернівцях відкрили виставку, присвячену оперній співачці Соломії Крушельницькій. Фото

Експозиція триватиме до 6 травня.

29 березня у Чернівецькому обласному краєзнавчому музеї (вулиця Кобилянської, 28) відбулося відкриття виставки «На вершині світової слави».

«На виставці презентували найціннішу частину збірки музею Соломії Крушельницької – понад 100 оригінальних матеріалів з особистого архіву артистки. Впродовж 10 років ця виставка була представлена у понад десяти областях України. Наша місія полягає в тому, щоб українці ознайомлювалися із творчістю Соломії Крушельницької», − розповіла завідувачка наукового відділу Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові Данута Білавич.

Усі охочі мали змогу послухати музичні твори у виконанні хору та ознайомитися з безцінними раритетами Соломії Крушельницької.

Також відвідувачі переглядали фільм про славетну українська співачку, який озвучив Богдан Ступка. У ньому йдеться про її життя та творчість.

Найбільша збірка документальних пам’яток, що розповідає про українську примадонну, зберігається у Музично-меморіальному музеї Соломії Крушельницької у Львові. Основою фондової колекції музею, яка налічує близько 23 тисяч музейних предметів, є особистий архів Соломії Крушельницької. У ньому представлені меморіальні речі співачки, оригінальні фотографії, афіші та програми її виступів, музична критика, епістолярій, грамофонні платівки початку ХХ століття із записами музичних творів у виконанні артистки, книги й ноти з її бібліотеки, художні твори.

Соломія Крушельницька – славетна українська оперна і концертно-камерна співачка. Мала незвичайної краси та сили голос діапазоном майже в три октави, віртуозну техніку, феноменальну музичну пам’ять, яскравий артистизм.

Фото Ярослави Дерев’янко

Коментарі