Афіша, Новини

Мері Поппінс по-українськи. Чернівецький театр запрошує на прем’єру сімейної вистави

Прем’єра відбудеться 30 та 31 березня.

До Міжнародного дня театру актори Чернівецького муздрамтеатру ім. О. Кобилянської презентують сімейну виставу за мотивами відомої історії про няню-чарівницю Мері Поппінс.

Над прем’єрою працювала головна режисерка театру, народна артистка України Людмила Скрипка.

«Цей матеріал зроблений на основі творів Памели Треверс, у яких авторка розповідає про няню-чарівницю Мері. Будуть мотиви батьківських стосунків із дітьми, також ми стараємося порушити питання ставлення соціуму до тварин, адже це дуже серйозна тема, яку надто скромно обговорюють сьогодні», – розповіла Людмила Скрипка у коментарі для «Шпальти».

Режисерка додала, що історію відомої у світі няні, яка робить дива, адаптували на український лад.

Вам буде цікаво: Які вистави зіграють муздрамтеатру імені О. Кобилянської у березні

«Це не інсценізація, не копія твору «Мері Поппінс». Хоча дія у виставі відбувається в Англії, це наша версія – про українців. «Чудеса Мері» – сценічна версія цієї відомої у всьому світі історії. Це вистава для батьків, дідусів, малих діток. Ми її зробили, аби глядач прийшов і відпочив. Та я впевнена, що більшість вийдуть із зали з якимось новим поглядом на сім’ю», – додала Людмила Скрипка.

 

У постановці беруть участь 10 акторів і двоє вихованців дитячої театральної студії, які також отримають гонорари за кожен вихід на сцену. Музику спеціально для цієї вистави написала композиторка Ліля Юрчук.

 Фото Євгенії Калюжки 

 

 

 

Коментарі