Афіша, Новини

«На вершині світової слави». Чернівчанам презентують найціннішу частину збірки музею Соломії Крушельницької

Кожен охочий зможе переглянути понад 100 оригінальних матеріалів з особистого архіву артистки.

Фото: Укрінформ

29 березня у Чернівецькому обласному краєзнавчому музеї (вул. О. Кобилянської, 28) відбудеться відкриття виставки «На вершині світової слави». Початок о 12:00.

Виставка представляє найціннішу частину збірки музею Соломії Крушельницької – понад 100 оригінальних матеріалів з особистого архіву артистки. Цього року всі охочі матимуть можливість ознайомитися з безцінними раритетами, які розповідають про життя і творчість Соломії Крушельницької.

Виставка триватиме до 6 травня 2019 року.

Соломія Крушельницька – славетна українська оперна і концертно-камерна співачка. Мала незвичайної краси та сили голос діапазоном майже в три октави, віртуозну техніку, феноменальну музичну пам’ять, яскравий артистизм. 

Найбільша збірка документальних пам’яток, що розповідає про українську примадонну, зберігається у Музично-меморіальному музеї Соломії Крушельницької у Львові. Основою фондової колекції музею, яка налічує близько 23 тисяч музейних предметів, є особистий архів Соломії Крушельницької. У ньому представлені меморіальні речі співачки, оригінальні фотографії, афіші та програми її виступів, музична критика, епістолярій, грамофонні платівки поч. ХХ ст. із записами музичних творів у виконанні артистки, книги й ноти з її бібліотеки, художні твори.

Авторами і кураторами проекту є головна зберігачка фондів Ірина Криворучка і завідувачка наукового відділу Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові Данута Білавич.

 

 

Коментарі