Новини

Без тендеру на майже 1,5 мільйона гривень. Хто та як ремонтує тротуари на вулиці Кобилянської

Депатрамент ЖКГ без проведення тендеру уклав угоду на здійснення капітального ремонту тротуарів на вулиці Ольги Кобилянської.

Департамент ЖКГ Чернівецької міської ради ще 5 листопада без проведення тендеру уклав угоду з ТОВ «НСК Груп» на здійснення капітального ремонту тротуарів на вулиці Ольги Кобилянської. Згідно з угодою роботи повинні були виконати до кінця 2018 року. Вартість складає 1455,6 тис. гривень. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку пише Центр реформ та розвитку.  Однак роботи на пішохідній вулиці Чернівців досі не завершені.

Про підрядника

«Статутний капітал ТОВ «НСК Груп» складає 1 тис. грн, юридична адреса: м. Київ. Засновниками є Завадський М. В., Кондратюк К. В. та Шевцов К. В. До речі, Шевцов К. В. зареєстрований у тимчасово окупованому м. Донецьку. До 2017 року сама компанія була зареєстрована у Донецьку і мала назву ТОВ «Традиція медицини» та займалася загальною медичною практикою. З 31.10.2017р. назва змінилася на ТОВ «НСК Груп», а основним видом діяльності стала оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням», – пише Центр реформ та розвитку.

Згідно з укладеним 05.11.2018 року договору вартість робіт складає 1455,6 тис. грн. Уже 6 листопада ДЖКГ перерахував авансовий платіж підряднику ТОВ «НСК Груп» у розмірі 436 тис. грн, у грудні було перераховано ще 15,4 тис. грн за виконані роботи.

Так, підрядник повинен був завершити роботи до 25 грудня 2018 року (наразі там відновили ремонтні роботи, – ред.).

«Згідно з умовами договору за порушення вимог якості виконання робіт стягується штраф у розмірі 20% їх вартості. За порушення строків виконання робіт стягується пеня в розмірі подвійної ставки НБУ за кожен день прострочення. Пройшло вже 83 дні з дати, коли мали бути завершені роботи. Цікаво, до підрядника застосовані штрафні санкції?», – йдеться у повідомленні Центру реформ та розвитку.

Нагадаємо, на початку грудня підрядник демонтував плитку на вулиці Ольги Кобилянської та почав ремонтувати тротуари.

До теми
Згідно з укладеним договором роботи і матеріальні ресурси повинні відповідати державним стандартам та будівельним нормам. Гарантійний термін складає п’ять років. Упродовж цього періоду у разі виявлення недоліків у виконаних роботах ДЖКГ зобов’язаний скласти разом із підрядником відповідний акт. Також погодити порядок і строки усунення виявлених недоліків.

 

Коментарі