З води – вино. У «Вернісажі» відбувся майстер-клас буковинської акварелістки

Перфоманс став завершальним акордом виставки буковинських акварелістів «Ейфорія».

13 березня у центрі культури «Вернісаж», що на вулиці Ольги Кобилянської, відбувся мистецький захід «З води – вино».

За келихами вина гості спостерігали за процесом створення квіткового натюрморту від художниці Софії Гордіци. Перфоманс став завершальним акордом виставки буковинських акварелістів «Ейфорія».

За словами директорки центру культури «Вернісаж»Лариси Куваєвої, аби ще раз привернути увагу до виставки, вирішили провести такий демонстраційний вечір із майстер-класом.

«Я дуже хотіла б, щоб чернівчани звертали більше уваги на живе мистецтво, знайомилися ближче з культурою міста.  Ми назвали захід «З води – вино!». Алегорія в тому, що з води, тобто акварелі, народжується також, символічно, вино», – каже пані Лариса.

Гості дегустували десять сортів буковинського натурального вина від кращих авторів Спілки професійних виноградарів Чернівецької області.

«Ми виробляємо натуральні сухі вина: без води, без цукру, не застосовуємо ніякої хімії. Вина зберігають свій природний аромат та смак», – розповів голова Спілки професійних виноградарів Чернівецької області Іван Пенько.

А сьогодні, 14 березня, о 12:00 містян запрошують на демонстраційний майстер-клас «Доторкнутися до небес» від відомої акварелістки Лариси Куваєвої та пленер за участю митців Буковинської акварельної асоціації.

Фото Євгенії Калюжки

Залишити відгук