Новини

Дві буковинських гімназії перемогли у всеукраїнському конкурсі на кращий екопроект

Через неформальну освіту учасників навчатимуть культури сортування сміття серед населення.

Дві буковинських гімназії увійшли до сотні шкіл-переможців екологічного проекту Zero Waste School.

Серед 1098 поданих заявок до сотні кращих шкіл-переможниць проекту від Фонду Кличків увійшли Хотинська гімназія та Чернівецька гімназія №3. Про це повідомляють на сайті «Klitschko Foundation».

«Відбір відбувався за наступними критеріями: мотивація команди реалізувати Zero Waste Day, повнота відповідей у анкеті, наявність відео та відповідність школи до вимог проекту».

Екологічний проект покликаний через неформальну освіту впровадити культуру сортування сміття серед населення.

«У квітні команди, що складаються з директора, вчителя та трьох учнів, разом пройдуть тренінг із побудови команди, спланують власний проект та познайомляться з еко-активістами і лідерами думок», – йдеться у повідомленні.

Команди візьмуть участь у тренінгу Active Citizens, під час якого навчаться взаємодіяти з іншими представниками місцевих громад, вести перемовини, опанують шляхи вирішення складних ситуацій.

На практичному семінарі з управління проектами команди складуть план втілення власного проекту, навчаться прогнозувати ризики, комунікувати з громадськими організаціями та медіа. Запрошені тренери розкажуть, як долати перешкоди, що трапляються на шляху втілення проектів, дадуть рекомендації, як залучати фінансування для розвитку громад.

Професійним досвідом поділяться лідери думок зі сфери екології: як заохотити до громадських ініціатив школярів, які продукти купувати, щоб залишати менше сміття та як можна повторно використовувати речі, зазначають у виданні.

Коментарі