Як студенти Української академії лідерства прибирали парк Шиллера. Фото.

УАЛівці кажуть: хоч це й історична зона міста, ділянка перебуває у занедбаному стані.

Вихованці чернівецького осередку Української академії лідерства влаштували масове прибирання парку Шиллера. Думка про своєрідний вівторковий суботник у них виникла вже давно. Адже парк вважають історичною пам’яткою, а він перебуває у занедбаному стані.

«Ми нещодавно підписали з ОДА меморандум про співпрацю – виникла така спільна ідея. Насамперед головний акцент тут не на прибиранні, а на приверненні уваги загалом до забруднення. Це історична пам’ятка, яка, власне кажучи, не у дуже гарному стані зараз. Сьогодні це була перша наша така зустріч, але загалом ми підходимо до проблеми забруднення більш глобально. Наші студенти ходять до школи, читають малим діткам лекції, розповідають, які речі скільки часу розкладаються у землі, чим небезпечне забруднення довкілля. Надалі ми більше стежитимемо за цією ділянкою», – розповіла у коментарі «Шпальті» організаторка акції Марія Боковня.

Вам також буде цікаво: Змінити країну. Як у Чернівцях функціонує Українська академія лідерства

Дівчина переконана, парк Шиллера – це лише початок акції, адже УАЛівці вже взяли під контроль декілька ділянок у місті для подальшого благоустрою.

«Ми у парку тільки частково прибрали, але сподіваємося разом з адміністрацією встановити там смітники. Сьогодні помітили, що це дуже нагальне питання. Студенти хочуть, аби не тільки вони, але і всі містяни стежили за цим парком – там відкривається неймовірний вигляд на Чернівці. Хоча щодня тут проходить багато людей, ділянка доволі занедбана.

Також наші УАЛівці займаються облаштуванням майданчика навпроти ЧНУ, хочуть зробити «open space». Окрім цього, плануємо своєрідне нетворкінг-space на Главки. Поки що це наших три стратегічних точки, котрі хочемо розвивати», – сказала Марія Боковня.

Фото Євгенії Калюжки

Залишити відгук