Новини

Зірвало дах. У Чернівцях вітер пошкодив покрівлю Філармонії

На місці впродовж дня працюють рятувальники та комунальні служби.

Сьогодні зранку через пориви вітру на будівлі Чернівецької філармонії зірвало покрівлю. На місці рятувальники провели всі необхідні роботи для того, аби безпеці людей нічого не загрожувало. Про це у коментарі «Шпальті» розповів начальник сектору зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю УДСНС у Чернівецькій області Сергій Бабчук.

«Ми вже закінчили всі роботи, які повинні були зробити. Рятувальники не замінюють покрівлю – міняти / латати повинні комунальні служби. Ми допомогли зробити так, аби покриття даху трималося – далі цим повинні займатися вже комунальники. Вони визначають, чи потрібно щось підремонтувати, чи капітально ремонтувати», – каже Сергій Бабчук.

Директор Чернівецької обласної філармонії Любомир Макар розповідає, що головна причина пошкодження покрівлі – сильний вітер, однак дах уже давно потребує капітального ремонту.

«Ми одразу викликали рятувальників – вони оперативно відреагували на повідомлення. Наразі ми тільки тимчасово закріпили покриття. Як стихне вітер – будемо затягувати і прикріпляти зрушене. 

Це питання зараз перебуває на контролі у в.о. голови Чернівецької ОДА», – розповів у коментарі «Шпальті» Любомир Макар.

За словами пана Любомира, з правого боку площі Філармонії завжди вітряно.

«Якраз там, із правого боку площі, часто сильний вітер, тому і вирвало. Таке просто не можна передбачити. Просто на 15 хвилин підійняло «край» – і вже сама сила вітру зумовила таке. Коли комунальники піднялися наверх, то не могли спочатку втихомирити це.

Наразі обласна філармонія працює у звичному режимі.

«Звичайно, треба по-новому перекривати. До споруди ми ставимося відповідально. Тому хочеться відремонтувати повністю. Після 15:00 повернеться бригада з технікою, вони все остаточно закріплять – усе буде добре», – додав він.

Коментарі