Новини

Чернівчанам презентували комедію «Жінка над нами» із Лілією Ребрик у головній ролі. Фото

У компанії улюблених українських акторів глядачі насолоджувалися іскрометним гумором, філіграними мізансценами та справжніми італійськими пристрастями.

У чернівецькому муздрамтеатрі відбулася прем’єра комедії «Жінка над нами» за п’єсою італійського драматурга та кіносценариста Альдо де Бенедетті. У компанії улюблених українських акторів глядачі насолоджувалися іскрометним гумором, філіграними мізансценами та справжніми італійськими пристрастями.

Головні ролі у виставі виконали буковинка, телеведуча та акторка Лілія Ребрик, народний артист України Лесь Задніпровський та заслужений артист України Костянтин Костишин. Режисував постановку заслужений артист України Валерій Астахов.

За сюжетом чарівна журналістка сеньйорита Паола (Лілія Ребрик) з першого погляду підкорює серце поважного політика, синьйора Леоне (Лесь Задніпровський).

Політик, перебуваючи у поважному віці, до нестями закоханий у молоденьку спокусницю, але не знає, як завоювати Паолу. Залишившись наодинці зі своїми роздумами, Леоне виявляє незнайомця за диваном. Це молодий драматург П’єро (Костянтин Костишин), який живе у скромному помешканні на мансардному поверсі і пробрався у квартиру політика з єдиною надією – поїсти. Однак знаходить тільки зіпсовану мисливську ковбасу. Леоне пригощає непроханого гостя вечерею.

– Не їжте так багато, будете погано почуватися, – зауважує політик.

– Ні, я погано почуваюся, коли не їм, – смакуючи, відповідає П’єро.

Драматург пригадує, як вирішив звести рахунки із життям. Йшов топитися. І дорогою бачив закохану пару, двірника з мітлою – всі були в парі, тільки один він самотній. Раптом побачив сумну собаку, заглянув у її сумні очі і захотів жити далі.  У нього є три дипломи, але відмовився від стабільної роботи в нотаріальній конторі, бо мріяв стати драматургом. Однак десятки написаних п’єс і талант не допомогли пробитися у світ визнання.

Леоне дуже хвилюється, що драматург чув розмову з Паолою. І переймається, що ж він не так робить, чому не може завоювати прихильність журналістки. Сам же цікавий і вміє вести бесіди про мистецтво.

«Неправильно ви все робите. От я б на вашому місці спочатку б оволодів нею, а потім розмовляв», – іронічно каже П’єро.

Поспілкувавшись з драматургом і почитавши його п’єси, Леоне бачить, що є чудова нагода показати себе з найкращого боку Паолі. Чоловіки домовляються – для усіх автором творів буде саме Леон, а не П’єро, бо у політика є вже певний імідж і його усі знають. На багатого чоловіка звалюється справжня популярність та успіх, що й змусило Паолу переглянути свої погляди на взаємини з Леоном. Тепер вона із захопленням дивиться на політика і сама пропонує побудувати стосунки.

П’єро розуміє, що журналістка закохана не в поважного політика, а саме у його твори і талант. До того ж молодий чоловік небайдужий до Паоли і також бореться за її прихильність.

Паола розмірковує про важливі чоловічі риси. Для неї ідеальний партнер – це талановитий чоловік із високим рівнем інтелекту. Тільки такий може заволодіти її серцем. Власне цими рисами і володіє П’єро.

Разом із акторами глядачі сміялися, співчували та задумувалися про важливі життєві питання. А завдяки пристрасно закрученому сюжету, перегляд яскравої вистави  пройшовна одному диханні та з таким важливим післясмаком щирого сміху та насолоди

Фото Ірини Болести та Альони Чорної

 

Коментарі