Новини

YouTube Kids. В Україні запустили додаток для дітей з корисними функціями

Додаток допоможе батькам знаходити відео для дітей, а також контролювати час перегляду контенту.

Фото Igor Starkov

Додаток YouTube Kids, який запустили у США ще чотири роки тому, став доступним в Україні. Про це повідомляє офіційний блог Google Україна.

Додаток допоможе знаходити відео, які подобаються дітям, вибирати канали, а також обмежувати час перегляду відео. У YouTube Kids зібрані розважальні та пізнавальні ролики для всієї родини: мультфільми, навчальні відео, дитячі віршики та пісеньки, зрозумілі малюкам відповіді на питання про науку, мови, математику або природу. Він безкоштовний, адже монетизується через рекламу.

Як завантажити додаток безкоштовно: на телефон або планшет за посиланнями: для iOS та Android. Крім цього, ним можна користуватися на великому екрані за допомогою ChromeCast, Apple TV, ігрових приставок або Smart TV.

Корисні функції YouTube Kids:

Контент для всієї родини. Канали і плейлисти, які згруповані у чотири категорії: «Шоу», «Музика», «Навчання» і «Цікавинки».

Колекції партнерів. Добірки відео від партнерських каналів на найрізноманітніші теми: від декоративно-прикладного мистецтва до музики, спорту, навчання тощо. Батьки можуть обрати, до яких із цих колекцій і тем їхні діти отримають доступ.

Контент, схвалений батьками. Режим «Схвалені відео» дозволяє батькам спеціально вибирати окремі відео і канали, щоб зробити їх доступними для своєї дитини у додатку. За потреби батьки можуть вимкнути функцію пошуку роликів для дитини. У такому випадку їй будуть доступні тільки відео з автоматично створеної вибірки. Водночас ролики із загальної колекції однаково буде видно в розділі з рекомендаціями на головному екрані.

Час перегляду. За допомогою вбудованого таймера батьки можуть контролювати час перегляду відео, наприклад, обмеживши сеанс до 30 хвилин. Додаток повідомить дитині, коли її сеанс закінчиться.

 

До речі, рекламні оголошення в YouTube Kids чітко позначені як реклама, їх попередньо перевіряють вручну, аби переконатися, що вони відповідають правилам її розміщення, повідомляють у Google.

«На YouTube Kids, не дозволена реклама продуктів харчування або напоїв, відеоігор, а також рекламні ролики, призначені для дітей від 12 років, або клікабельна реклама», – йдеться у повідомленні компанії.

 

 

Коментарі