Новини

У Чернівцях Олексій Гнатковський розповів «Про що мовчать чоловіки». Фото

У жанрі стендап заслужений артист України намагається примирити дві галактики, два простори – Чоловіка та Жінку.

19 лютого у муздрамтеатрі ім. О. Кобилянської заслужений артист України Олексій Гнатковський презентував чернівчанам моноспектакль «Про що мовчать чоловіки, або Дикун Forever». У жанрі стендап він намагається примирити дві галактики, два простори – Чоловіка та Жінку.

У жартівливій, часто іронічній формі актор показував відмінність між чоловіками і жінками: як вони мислять, діють, сваряться, спілкуються та відпочивають.

П’єсу написав американський сімейний психолог і за сумісництвом актор Роб Беккер. Прем’єра відбулася на Бродвеї 26 березня 1995 року і з тих пір не сходить зі сцен по всьому світу та навіть занесена до Книги театральних рекордів, як найбільш довгограюче one-man show.

В Україні моновистава у жанрі стендап отримала назву «Про що мовчать чоловіки, або Дикун FOREVER» завдяки латвійському режисеру Давісу Колбергсу. Актор і режисер адаптували американського «Дикуна» до українських реалій. Гнатковський розповідає справжні історії з життя. Тут моменти непорозуміння з дружиною Олею, спогади про зустріч із друзями, звичайні будні та спроба розібратися у розбіжностях світогляду чоловіків і жінок.

Цікавим є протиставлення: чоловік – мисливець, а жінка – збирачка. Для нього головне конкретна ціль і шлях до неї. Він зосереджується на переговорах і досягненні запланованого. В той час жінка опирається на співпрацю та збір інформації. І дуже важливо під час комунікації зважати і на переговори, і на співпрацю.

Заглядаючи у далекі часи, герой розмірковує, як у тій чи іншій ситуації повів би себе дикун. В одному з епізодів Олексій Гнатковський згадує своє дитинство у важкі 90-ті роки.

«Дуже давно мисливець учив сина, як загострювати наконечник. Потім час змінився, і тато брав його в поле косити ячмінь. Пізніше – на риболовлю. Я ріс у середині 90-х років. Це були складні часи, коли я вставав вранці, тата вже не було вдома, він пішов на роботу. А коли приходив з роботи, то я вже спав. Батько багато працював, щоб забезпечити сім’ю. А мені так хотілося, щоб він мене просто брав за руку і вів на риболовлю. Що таке бути чоловіком, мені доводилося вчитися самому і я вчився», – чутливо розповів актор.

Організатор концертів компанії «Tornado Event Group» Ігор Данилків у коментарі «Шпальті» розповів, що моновиставу «Про що мовчать чоловіки, або Дикун Forever» можна буде ще побачити у Чернівцях. Тож, хто не встиг потрапити цього разу, стежте за анонсами.

Також організатор додає, що вже 6 березня на чернівчан чекає ще одна гумористична вистава – «Жінка над нами» з Лілією Ребрик у головній ролі.

Фото Альони Чорної

Коментарі