Новини

У Чернівцях ліквідували Департамент економіки та управління охорони здоров’я

Депутати Чернівецької міської ради шляхом голосування ліквідували два структурних  департаменти та утворили новий.

18 лютого на сесії міської ради депутати розглянули питання про внесення структурних змін до Чернівецької міської ради та скорочення її виконавчих органів. 

Так, вони ліквідували Департамент економіки Чернівецької міської ради та управління охорони здоров’я. Замість останнього з’явиться управління медичних послуг та охорони здоров’я населення.

За зміни до проекту рішення «Про структуру, загальну численність виконавчих органів Чернівецької міської ради» проголосували 23 депутати, ще семеро не голосували.

Також на сесії ухвалили рішення про створення нового структурного підрозділу міської ради – Департаменту розвитку. Йому підпорядковуватимуться комунальні підприємства міста, а саме «Калинівський ринок», «Газкомплектприлад», бюро технічної інвентаризації та підприємства «Нептун» і «Дельфін». Усі необхідні документи для функціонування нового департаменту мають підготувати 21 лютого.

Начальник юридичного управління Чернівецької міської ради Олександр Шиба розповів «Шпальті», що такі процеси реорганізації роботи міської ради є законними.

«Юридично ці речі допустити можливо, хоч я не бачу реформ для того, аби ліквідувати управління охорони здоров’я. Є депутати, які вважають, що при такому розкладі фаховіше й оптимальніше працюватиме міська рада. Вони несуть за це політичну та соціальну відповідальність як обранці. Це їхній вибір. І вони будуть пробувати це аргументувати у процесі роботи. Депутати хочуть оптимізувати процес роботи, максимально наблизитися до вимоги часу, пов’язаної з медичною реформою. Нема ніяких перепон, аби юридично заперечувати це і не дозволяти їм робити таку реорганізацію. Вважаю, що будь-яка робота з оптимізацією структури лише на користь, бо будуть нові конкурси, а, отже, і нові люди. Можна буде подивитися, які фахівці краще підготовлені. Я впевнений, що ті, хто відповідає рівню своєї посади, без роботи не лишаться», – запевнив О. Шиба.

 

Коментарі