Новини

Чернівчанка перемогла у всеукраїнському архітектурному конкурсі з проектом скверу біля костелу Серця Ісуса

Вікторія Угорська стала переможницею у фіналі всеукраїнського конкурсу «Архітектор 2019».

Студентка ЧНУ Вікторія Угорська  стала однією з переможниць Всеукраїнського студентського проекту «Архітектор 2019», організований благодійним фондом Бориса Колеснікова. Вікторія отримала сертифікат на поїздку до Мілана на міжнародну архітектурно-будівельну виставку Made Expo 2019. Про це у Фейсбуку повідомляє організація Національної спілки архітекторів України у Чернівецькій області.

У своєму проекті чернівчанка запропонувала влаштувати сквер на місці ринку «Центральний», що біля костелу Серця Ісуса.
У коментарі «Шпальті» Вікторія Угорська розповіла, чому обрала саме цей проект та що дають такі конкурси для студентів.

«Цей конкурс проходив у три етапи: перші два відбувалися безпосередньо в університеті (створення клаузур та написання мотиваційного листа), а фінал – у Києві. Ми отримали завдання розробити сквер або парк у своєму місті. На генеральному плані Чернівців обрана ділянка позначена як зона зелених насаджень загального користування. Тому, вважаю, наявний ринок не вписується у сформоване архітектурне середовище, не забезпечує гідні умови праці тощо. Тож вирішила об’єднати ділянку скверу, костелу, училища мистецтв та ділянку, на якій зараз розташований ринок, в одну цілісну структуру, –  де забезпечувалося б комфортне перебування населення різного віку, інтересів. Таке місце зацікавлювало б туристів», – каже Вікторія.

Також Вікторія Угорська каже, що є чернівчани, які негативно ставляться до перенесення цього ринку на інше місце, однак вважає, що її ідея заслуговує на життя.
Вікторія вже не вперше бере участь у таких конкурсах. Торік вона була фіналісткою «Архітектора». А восени 2018 року дівчина отримала диплом першого ступеня у ХХVII міжнародному огляді-конкурсі дипломних проектів випускників архітектурних і дизайнерських шкіл, що відбувався у Полтаві. Вікторія Угорська вважає, що конкурси є хорошою можливістю для творчого розвитку.

      

 

Коментарі