Новини

Сесію Чернівецької міської ради пікетували десятки чернівчан. Фото

Люди виступали проти бездіяльності депутатів та рішення про передачу в оренду землі ринку «Буковинський».

Сьогодні, 12 лютого, депутати Чернівецької міської ради зібралися на продовження сесії. Однак розгляду питань порядку денного завадили декілька пікетів чернівчан.

Зокрема, до ратуші знову прийшли підприємці ринку «Буковинський». Вони вимагали скасувати рішення про передачу землі ринку в оренду на 15 років підприємству, співзасновником якого є депутат Валерій Чинуш.

Також під стінами міської ради та в сесійній залі мітингували представники ініціативної групи «Зупинимо свавілля в місті Чернівцях». За їхніми словами, вони виступають проти бездіяльності депутатів та невиконання обранцями своїх обов’язків.

 

Представники ініціативної групи озвучили три основних вимоги:

– звернутися до Верховної Ради щодо негайного призначення позачергових виборів Чернівецької міської ради та чернівецького міського голови;

– від правоохоронних органів – провести перевірку діяльності Департаменту житлово-комунального господарства, Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин і Департаменту економіки міськради, а також перевірити використання бюджетних коштів на всіх об’єктах, де проводилися капітальні ремонти у 2018 році;

– від Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернівецькій області – перевірити дотримання державних будівельних норм під час капремонту дорожнього покриття на проспекті Незалежності, вулицях Героїв Майдану, Січових Стрільців, Винниченка та інших.

Фото Ірини Болести

 

Коментарі