Новини

Садгірський заклад первинної допомоги стане центром передового досвіду

Чернівецькі медики – одні з переможців проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».

Заклад первинної медичної допомоги Чернівців КНП «ЦПМД «Садгора» розбудують у центр передового досвіду в Україні за фінансової та консультаційної підтримки USAID. Він став одним із 15 переможців грантового конкурсу проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я». Завдяки цьому проекту Садгірському центру дадуть ґрант на розвиток та технічну підтримку.

8 лютого у Києві заступник міського голови Чернівецької міської ради Олександр Паскар, директорка КНПП «ЦПМД «Садгора» Наталія Калмикова та лікар загальної медицини підприємства Людмила Козуб взяли участь в Установчій зустрічі для 15 закладів первинної медичної допомоги (ПМД), які втілюватимуть ґранти з розвитку Центрів передового досвіду ПМД. Під час зустрічі презентували плани щодо ґрантової програми розвитку центрів передового досвіду та познайомилися з 15 закладами ПМД – переможцями конкурсного відбору.

«Головне завдання проекту – посилення інституційної спроможності Центру ПМД «Садгора» шляхом розробки різнопланових стратегічних документів та підвищення якості надання послуг первинної медичної допомоги. Це дозволить перетворити Центр «Садгора» на центр передового досвіду, який буде передаватися іншим аналогічним закладам ПМД міста та регіону», – йдеться у повідомленні Чернівецької міської ради.

Директорка КНП «ЦПМД «Садгора» Наталія Калмикова розповіла у коментарі «Шпальті», що програма розрахована на цілий рік. Щомісяця лікарі Центру будуть навчатися і впроваджувати те, що опрацювали. А в кінці кожного місяця – звітувати про впровадження та ділитися досвідом з іншими закладами.

 

Що запланували під час реалізації проекту:

– розробку стратегічних документів КНП «ЦПМД «Садгора»;

– відкриття лабораторії та колл-центру на базі КНП «ЦПМД «Садгора», укомплектувавши їх відповідним обладнанням;

– підвищення рівня доступності для осіб з обмеженими фізичними можливостями;

– проведення навчальних семінарів, тренінгу, виїзного воркшопу та регіонального форуму;

– облаштування тренінгового залу.

 

Коментарі