Новини

Золота доба єврейського містечка. Чернівчан запрошують на презентацію книги

На презентації також відбудеться зустріч з автором Йохананом Петровським-Штерном. 

фото kristsll

Наступного понеділка, 11 лютого, у медіа-центрі «Belle Vue» (вул. Кобилянскої, 2) відбудеться презентація монографії «Штетл. Золота доба єврейського містечка» та зустріч з її автором – професором Північно-Західного університету (Чикаґо) Йохананом Петровським-Штерном.

Як повідомляють організатори події, представлять переклад англомовної монографії «The Golden Age Shtetl: A New History of Jewish Life in East Europe»(2014 р.), яку було відзначено національною нагородою Сполучених Штатів за найкраще видання з єврейської історії (National Jewish Book Award) і номіновано на Пуліцерівську премію.

Модеруватиме подію директорка Центру буковинознавства Ганна Скорейко.

Вхід вільний

Початок о 18.00

Довідка

Народжений у Києві 1962 року американський і український історик, філолог, дослідник культури, есеїст і перекладач Йоханан Петровський-Штерн захистив дисертацію з іспаністики в Московському державному університеті (1988), викладав у Київському державному університеті зарубіжну літературу. Згодом релігійні пошуки привели його до юдаїзму. Він зацікавився гебраїстикою, навчався в єрусалимській талмудичній академії (єшиві), відтак 2001 року захистив докторську дисертацію з новітньої єврейської історії в Брендайзькому університеті (Волзем, Масачусетс) і посів катедру професора єврейських студій на історичному факультеті Північно-Західного університету в Чикаґо. Нині Петровський-Штерн досліджує та викладає ранньомодерну і модерну історію євреїв, проблеми українсько-єврейських стосунків і слов’янсько-єврейських літератур, історію єврейського містицизму та кабали.

 

 

 

Коментарі