Афіша, Новини

«Порожні стільці». У Чернівцях відбудеться п’ята акція #SaveOlegSentsov

До заходу запрошують долучитися всіх охочих.

Фото: Уніан

15 лютого в Центральному палаці культури Чернівців відбудеться 5-та Акція під назвою «Порожні стільці». Проводять її на підтримку українських політичних в’язнів у Росії, Криму й ОРДЛО, а також полонених українських моряків.

Відбувається акція в рамках Всесвітньої ініціативи #SaveOlegSentsov та 23-го Всеукраїнського фестивалю поезії та авторської пісні «ВІРШЕНЬ».

«У рамках заходу в одній із зал Палацу культури розмістять стільці, на кожному з яких прикріплять табличку з ім’ям одного з українців, яких тримають у в’язницях ОРДЛО та РФ. А наприкінці Акції регіональна координаторка ініціативи #SaveOlegSentsov у Чернівецькій області Olga-Stefanija Kalynowska зачитає поіменно весь список українців, яких утримують в ОРДЛО, Криму та РФ», – повідомляють організатори заходу. 

Довідка

З кінця 1980-х років з ініціативи PEN International порожній стілець символізує автора, який не може бути присутнім на певній події через ув’язнення, затримання, зникнення, загрозу життю чи вбивство. Відтоді 15 листопада в усьому світі є Днем ув’язненого письменника, з нагоди якого в різних містах, де діє ПЕН, відбуваються правозахисні акції та перформанси.

Коментарі