Новини

Будуємо Україну разом. Чернівці можуть стати осередком фундації БУР

Головна мета освітньої фундаціїсамоорганізація молодих українців.

Фото bur.lef.org.ua

5 лютого у міській раді відбулася зустріч активної чернівецької молоді з освітньою фундацією «Будуємо Україну разом». Керівники проекту отримали 62 заявки про бажану майбутню співпрацю від міст. Серед 20 відібраних учасників опинилися і Чернівці.

«Будуємо Україну разом» – це волонтерський табір, який через співпрацю об’єднує молодь, виховує відповідальність та розвиває локальні громади в усіх куточках України. Благодійна Організація, що курує проект – це Львівська Освітня Фундація.

Як повідомили гості, зараз вони хочуть активно познайомитися зі свідомою чернівецькою молоддю, підприємцями та представниками влади міста. Переконані: у Чернівців є всі шанси стати осередком фундації. Найголовніший критерій – готовність молоді організовувати новий простір, а підприємців і чиновників – підтримувати це фінансово. Зараз організація активно займається створенням громадських просторів, малюванням муралів у різних містечках та селищах і створенням молодіжних центрів.

«Зараз ми їздимо по всій Україні. Наше завдання – познайомитися з усіма громадами, містами і селами – тими, які нас запросили, аби потенційно з квітня до жовтня провести волонтерський проект у громаді», – каже представник фундації Олексій Лавриненко.

Опісля туру й опрацювання результатів у березні оголосять міста-учасники майбутніх таборів БУР, де разом із місцевими активістами та волонтерами з усієї України будуть допомагати сім’ям у скруті, вдосконалювати громадські простори та саморозвиватися.

Довідка.

Організація «Будуємо Україну разом» почала працювати у 2014 році – з початком бойових дій на Сході України. Впродовж останніх п’яти років фундація допомагала відновити старі будинки потребуючим сім’ям – тим, хто постраждав від війни, переселенцям, багатодітним родинам чи будинкам сімейного типу.

«Під час таборів ми організовуємо зустрічі з відомими людьми, лекції, екскурсії та майстер-класи, на яких наші волонтери отримують знання з менеджменту, комунікацій та інших потрібних для них сфер. Ми будуємо, тому що знаємо: Україна буде такою, якою її зробимо ми», – кажуть організатори.

Коментарі