Новини

2019 рік оголосили Роком української культури в Австрії

Організують низку культурних заходів у п’яти містах країни.

В Австрії 2019 рік проголосили Роком української культури, у межах якого організують низку культурних заходів у п’яти містах країни. За словами посла України в Австрії Олександра Щерби, проводитиме його як новостворена команда Українського інституту, так і безпосередньо посольство.

«Рік проголошений. Минулого тижня Уряд прийняв рішення, що рік буде проводити молода команда Українського інституту. На проект виділили серйозні кошти», – написав посол на своїй сторінці у Фейсбуці.

Він повідомив, що посольство запланувало декілька масштабних заходів, серед яких головні:

  • вечір, присвячений Василю Вишиваному 31 січня;
  • участь у фотовиставці FotoWien у березні;
  • великий концерт української музики в зальцбурзькому «Моцартеумі» 23 квітня;
  • концерти Дах Дотерс та Даха Браха у Відні, Лінці та Інсбруку.

Окрім цього, заплановано проведення Днів українського кіно у Відні (орієнтовно травень-червень), а також інші заходи: Vienna Fashion Week у вересні, стенд України на віденському книжковому ярмарку у листопаді, літературний фестиваль «Україна» в Інсбруку восени, концерт духовної музики у соборі Св. Штефана 12 листопада, концерт українських виконавців у Золотому залі Musikverein 11 грудня.

«Ці заходи – наші, сподіваюся, із фінансуванням, хоча б частковим, Українського інституту. Решта – це УІ», – додав Олександр Щерба.

Довідково

Український інститут створили у червні 2017 року. Свою роботу він розпочав у серпні 2018 року. Місія інституту – сприяння кращому розумінню та гідному ставленню до України закордоном, а також – створення  можливостей для взаємодії українців із міжнародною спільнотою; системне представлення України на світовій арені засобами культури, реалізація державної політики у сфері культурної дипломатії та захист національних інтересів в умовах інформаційної війни. Організація належить до сфери управління МЗС України.

Коментарі