Новини

У Чернівцях презентували виставку костюмів та обладунків періоду Середньовіччя. Фото

Вона має назву «Воїни Середньовіччя: історія та сучасність».

У мистецькому центрі «Вернісаж» клуб «Айна бера Чернівці» і музичний гурт «Бурдони Черна» презентували чернівчанам виставку «Воїни Середньовіччя: історія та сучасність». Гості знайомилися з історією еволюції одягу та обладунків періоду Середньовіччя, побутом, розвагами наших предків та слухали автентичну музику у сучасних обробках.

Головний спеціаліст управління культури Чернівецької ОДА Ігор Сорокоумов працював над розробкою ескіза герба клубу та символіки. Найперше, на що звертав увагу – це відповідність Буковині.

«Айна бера Чернівці» презентують себе з історичної точки зору як культурну цінність Середньовіччя. Це великий пласт європейської культури, який є надзвичайно цікавим та вагомим. Важливо, що клуб є асоційованим членом як української, так і міжнародної федерації. А в травні наші представники візьмуть участь у Чемпіонаті світу з середньовічного бою, що відбудеться у парку “Київська Русь”», – розповів Ігор Сорокоумов.

Президент федерації середньовічного бою у Чернівецькій області та голова клубу «Айна бера Чернівці» Костянтин Костащук розповів, що на виставці представлені костюми та обладунки з VІII по XV cт. Одні з них слов’янського походження, інші – з Азії та Європи.

«Середньовічний бій — це спорт, що поєднує в собі не тільки силу, але й розум. Мета нашого клубу – розвиток історії. В Україні є дуже багато європейської історії, яку за радянської влади цілеспрямовано знищували. Наше завдання її відновити», – каже Костянтин Костащук.

Також представники клубу запрошують у свою команду охочих бійців. Вимога одна — бажання займатися та вчитися. Зв’язатися з клубом можна через сторінку «Айна бера Чернівці» у Фейсбук.

 

Альона Чорна

Коментарі