Новини

Магістранти ЧНУ стали переможцями міжнародного конкурсу дизайнерів

Чернівчани змагалися за першість з понад 150 студентами з усієї України та зарубіжжя.

фото Юлії Драган

Х Міжнародний конкурс молодих дизайнерів «Україна квітуча 2018» проходив упродовж червня-грудня 2018 року під керівництвом Міністерства освіти і науки України, за підтримки Спілки дизайнерів України та Національної спілки фотохудожників України. Його головна мета – заохочення молоді до вдосконалення галузі  декоративно-прикладного мистецтва та дизайну. Магістранти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича цьогоріч стали переможцями конкурсу. Про це повідомляють на офіційному сайті вишу.

Цьогоріч у конкурсі брали участь студенти та аспіранти вищих закладів освіти України та інших країн світу, які здобувають освіту в галузі дизайну. Учасниками конкурсу стали 15 міст України за участю понад 150 осіб.

Перемогу здобули Валентина Полянська, Юліана Толошняк, Надія Божагора, Марія Янчук, Мар’яна Рубене, Аделіна Бечка під керівництвом Мирослави Жаворонкової та Назарій Опаряк й Іван Кузик під керівництвом Дмитра Курика.

Кожен з учасників мав змогу подати свою роботу відповідно до однієї із зазначених спеціалізацій, серед яких – дизайн середовища (ландшафт, інтер’єр тощо), графічний дизайн та реклама (плакат, зовнішня реклама), фото- та відеодизайн. Конкурс відбувався в три етапи: перший проходив у закладах вищої освіти, другий став відбірковим, а третій – фінальний – поєднав виставку відібраних проектів та визначення переможців. Оцінювали роботи учасників за критеріями образності та повноти розкриття тематики, творчого підходу до виконання роботи, розвиненості художньої уяви, оригінальності  й естетичності проекту.

Коментарі