Новини

Зруйнувати стереотипи. Як у Чернівцях відбулися посиденьки з агентами волонтера. Фото

Учасники заходу обмінювались своїм досвідом волонтерства та розповіли, що це для них означає.  

18 січня у Інформаційному центрі Європейського союзу в ЧНУ імені Юрія Федьковича відбулися посиденьки з агентами волонтера.

Захід організували Сніжана Бурденюк та Валерія Мартинюк, які є учасницями програми «Агенти Волонтерства» від UkrainianVolunteerService, аби створити команду зацікавлених та вмотивованих людей, які прагнуть розвивати волонтерську спільноту.

Учасники заходу обмінювались своїм досвідом волонтерства та розповіли, що для них це означає.

За словами організаторів, волонтерство – це можливість доєднатися до всеукраїнської спільноти, отримувати відео-матеріали із лекцій і стати учасником завершальної конференції програми «Табір змін», на якому зберуться всі учасники проекту «Агенти Волонтерства», їх новостворені та активні команди і експерти, тренери, натхненники громадського сектору.

«Ми навіть не розуміємо, чому волонтерство – це круто. Для більшості це безкоштовна праця, трата вільного часу. Ніхто не розглядає волонтерство як індивідуальний розвиток,  як творчість, як нові можливості, як нові подорожі, як класно проведений час, а розглядають просто як безкоштовну працю.  Тому наша місія зруйнувати ці стереотипи, показати, що волонтерство – велика можливість пізнати себе», – розповіла одна з організаторок заходу Сніжана Бурденюк.

Ірина Болеста

 

Коментарі