Новини

Спільна вечеря. Єпископ Йосафат запросив нужденних чернівчан на Святвечір

Проект «Соціальне служіння» почав діяти у Чернівецькій єпархії УГКЦ у 2018 році.

У 2018 році у Чернівецькій єпархії УГКЦ почав діяти проект «Соціальне служіння». З літа у парафіяльній їдальні Чернівецької єпархії УГКЦ усі бідні та потребуючі мають змогу обідати безкоштовно. А перед Різдвом цих людей на Святий вечір запросив правлячий єпископ Чернівецької єпархії УГКЦ Йосафат Мощич.
На столі були ті ж самі страви, що й у кожного вдома. Парафіяльна спільнота «Соціальне служіння катедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці», яка опікується бідними та потребуючими, разом із парафіяльною їдальнею підготували цю вечерю.

«Бог і Церква пам’ятають і турбуються про вас, яким би ваше життя не було», – сказав єпископ до тих, з ким розділив вечерю.

Він поблагословив запрошених людей і всі разом сіли за передріздвяний стіл.

Як відомо, Папа Римський Франциск щороку має обіди з бідними. Цим він заохочує робити так само і єпископів, і священиків, і всіх вірян.

«Святкувати Різдво – це наближатися до тих, хто нас потребує».

Завдяки парафіяльній спільноті «Соціальне служіння», що цьогоріч почала діяти у Чернівецькій єпархії УГКЦ, безкоштовні обіди щодня можуть з’їсти ті, хто мають у цьому потребу. Волонтери щодня чергують у катедральному соборі, і всі охочі можуть внести певну суму на благодійні обіди. Також волонтери проводять різні ярмарки, збираючи кошти.

Окрім цього, регулярно відвідують, готуючи обіди, в’язнів у Чернівецькому СІЗО, людей літнього віку у геріатричному пансіонаті у Садгорі, пацієнтів психіатричної лікарні. Роблять це разом з керівником спільноти отцем Любомиром Іваночком. Також допомагають важкохворим і самотнім.

Наталія Фещук

Коментарі