Новини

У Чернівцях штрафуватимуть за незаконно зрубані ялинки та продаж без документів

З 15 по 31 грудня поліцейські здійснюють заходи щодо недопущення реалізації незаконно вирубаних хвойних насаджень.

Знищення, вирубка та продаж ялинок без документів передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність. Зокрема, за кожне незаконно зрізане дерево штраф складає від 85-170 гривень. У випадку незаконної порубки лісу, що заподіяла істотної шкоди державі, винній особі загрожує стягнення до 8500 гривень або до 3 років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба Управління патрульної поліції у Чернівецькій області.

Правоохоронці та представники лісових господарств створили спільні мобільні групи, щоб запобігти знищенню хвойних дерев. Зокрема вони перевіряють транспортні засоби та законність продажу ялинок. Також здійснюють патрулювання районів, де є можливість вирубки лісових красунь.

«За продаж у невстановленому місці та без відповідних документів теж передбачене покарання у вигляді штрафу», – йдеться у повідомленні.

Від початку відпрацювання поліцейські склали адміністративні протоколи на 12 буковинців за продаж хвойних дерев у неналежних місцях.

Також поліція Чернівецької області закликає громадян здійснювати купівлю-продаж новорічних дерев тільки на ялинкових ринках з відповідним маркуванням та не ризикувати отримати адміністративну відповідальність.

 

Коментарі