Афіша, Без категорії, Новини

Чернівчан запрошують на обговорення системних проблем депутатського корпусу міської ради

Головна мета обговорення – почути думку та позицію представників Чернівецької міської ради щодо запропонованих питань.

фото @burst

Громадська організація Фонд Інновацій та Розвитку організовує зустрічі з представниками міського самоврядування у п’яти містах: Чернівцях, Житомирі, Одесі, Харкові та Дніпрі для обговорення результатів розслідувань і виявлених системних проблем, що стали їх причиною. Розслідування та аналіз політиків здійснювали в рамках проекту WikiInvestigation.

«WikiInvestigation» − це проект-платформа, фінансований Європейським Союзом. Основним завданням є об’єднання громадськості, котра, опираючись на підтримку кваліфікованих юристів та експертів з різноманітних галузей, зможе власноруч проводити розслідування корупційних схем, брати безпосередню участь у запобіганні та виявленні корупції у своєму місті та країні. Основний метод збирання інформації – краудсорсинг (англ. crowd — «натовп» і sourcing — «використання ресурсів»), який передбачає першочергову участь самого суспільства у всіх етапах роботи. Зараз до платформи приєдналися п’ять пілотних міст, Чернівці – єдині у західному регіоні.

26 грудня о 10.00 в Чернівецькій міській раді (кабінет № 105) команда проекту презентує результати розслідувань та виявлені системні проблеми, що стали їх причиною, а також запропонує шляхи їх вирішення. В обговоренні візьмуть участь представники депутатського корпусу, виконавчого комітету та службовці міської ради. Про це повідомила координаторка проекту в Чернівцях Ольга Обершт.

Для обговорення в рамках заходу виносять такі питання:

  • голосування в стані конфлікту інтересів депутатами місцевих рад;
  • визначення коливання ринкових цін в процесі укладання додаткових угод на закупівлях;
  • проблеми оренди комунального майна та контролю за цільовим використанням такого орендованого майна.

Під час відкритого обговорення пропонованих тем, представники органу прийняття рішень виносять на обговорення своє бачення проблеми та способів її вирішення, а представники проекту WikiInvestigation пропонуватимуть свої альтернативні способи вирішення проблеми та аргументують їх доцільність.

Головна мета в ході обговорення – почути думку та позицію представників Чернівецької міської ради (службовців ради, депутатів, членів виконавчого комітету) щодо запропонованих питань та залучити до можливої співпраці з метою імплементації системних рішень на місцевому рівні.

 

Коментарі