Новини

В Україні запустили ресурс для сплати штрафів онлайн

Також завдяки ресурсу можна дізнатися актуальну інформацію про власні авто та посвідчення водія.

21 грудня в Україні запрацював Електронний кабінет водія — через нього можна буде оплатити штрафи за адміністративні правопорушення та записатися в електронну чергу до сервісних центрів МВС.

Окрім цього, завдяки ресурсу можна дізнатися актуальну інформацію про власні авто та посвідчення водія, а також дізнатися історію автівки за VIN-кодом. Доступ до е-Кабінету можливий за допомогою цифрового підпису, BankID або MobileID.

Увійти в онлайн-сервіс можна за посиланням. Також його можна знайти на Урядовому порталі kmu.gov.ua у розділі «Електронні послуги».

Електронний кабінет водія містить такі розділи:

  • «картка водія». Тут зібрана вся інформація про водійське посвідчення користувача (може не відображатися, якщо посвідчення зареєстроване до 2014 року) та міжнародні права (якщо є), порушення й ДТП, у яких фігурував водій (якщо був оформлений протокол) і зареєстровані на користувача транспортні засоби;
  • «автопарк» (інформація про усі транспортні засоби, які є в профілі користувача);
  • «електронна черга» (можливість записатися до сервісних центрів МВС, завантажити талон на запис та переглянути чеки);
  • «штрафи» (тут можна переглянути існуючі штрафи, архіви штрафів, і якщо є активні – сплатити їх);
  • «замовлення індивідуальних номерних знаків»;
  • «технічна перевірка транспортних засобів». Можлива у двох режимах: безоплатному (інформація у вигляді відкритих даних, яку можна перевірити по VIN-коду транспортного засобу) та платна (більш повна, її можна замовити, сплатити онлайн і зберегти звіт)

Проект реалізували у партнерстві Головного сервісного центру МВС і Державного агентства з питань електронного урядування та за підтримки проекту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах»/TAPAS і Фонду Східна Європа.

Коментарі