Новини

Ворожіння, частування і майстер-класи. Як чернівецька молодь розважалася на Андріївських вечорницях. Фото

Етно-вечірку влаштували організація пластунів та Українська академія лідерства. 

Тематичні ворожіння, запальні танці, ігри та майстер-класи, так чернівецька молодь розважалася на Андріївських вечорницях, які відбулися 14 грудня, у клубі «Контакт». Етно-вечірку влаштовували організація пластунів та Українська академія лідерства. Однією з особливостей свята був дрес-код – вишиванка.

Етно-вечірка розпочалася театральною сценкою, де показали, якою є традиція вечорниць. Згодом дівчата ворожили, а хлопці грали квести.

Ворожили у кілька способів, зокрема дівчата дізнавалися: коли вийдуть заміж, ім’я свого судженого, чи по коханню вони одружаться та інше. Також упродовж свята всі охочі могли пошити собі талісман, сфотографуватись та скуштувати вареників.

«Під час етно-вечірки ми хотіли показати, що українські традиції це не нудно, а  цікаво та весело. Сценка створена з метою передачі духу Андріївських вечорниць, демонстрації того, як це насправді колись відбувалося. «Пласт» разом із Українською академією лідерства намагалися зробити максимум для того, аби свято пройшло у веселому і молодіжному форматі», – розповіла у коментарі «Шпальті» пластунка, одна з організаторів вечорниць Марія.

 Ірина Болеста

 

Коментарі