Новини

Перший чернівецький айфончик. На вулиці Мазепи відкрили котеджне містечко «Мальованка Солар»

Збудували котеджне містечко за вісім місяців. І символічно на його території розташовані вісім будинків.

13 жовтня у декількох кілометрах від центру Чернівців – на вулиці Мазепи, 5 – відкрили котеджне містечко «Мальованка Солар». Ідея створення виникла у приватного підприємця Руслана Савчука.

Проект «Мальованка Солар» він започаткував разом із двома партнерами. Вони вирішили відмовитися від традиційних чернівецьких будинків із природним газом та побудувати на вулиці Мазепи сучасні котеджні містечка.

«Цей проект не є досконалим, проте зроблений із любов’ю. Це наш перший корабель, наш перший «чернівецький айфончик». Без дротів, без газу, але з бруківкою, комунікаціями, великими вікнами та щирими людьми», – каже пан Руслан.

Збудували котеджне містечко за вісім місяців. І символічно на території містечка розташовані вісім будинків.

«Я побудував дуже багато будинків, але «Мальованка» започатковує зовсім нову традицію та нову еру.  Ми розвиваємо цю територію. Англійською це звучить так: «development»», – додає Руслан Савчук.

Окрім цього, Руслан зазначає, що ідея створення котеджного містечка виникла, коли він почав облаштовувати територію навколо свого будинку. Разом із сім’єю спершу навели лад на своїй вулиці, пізніше – вже на сусідній.

«Чим більше я облаштовував територію, тим більше розумів, що цього недостатньо. Почали виникати думки, що оцю європейськість, чистоту, бруківку не потрібно чекати, її треба створювати власноруч».

Також Руслан розповідає, що лише зараз, у 44 роки, зрозумів, чим йому варто займатися. Тепер, здобувши знання, вміння та навички, він їх застосовує у будівництві.

Окрім цього, приватний підприємець відкрив «Шпальті» ще одну, вже вторинну причину будівництва «Мальованки Солар» на цій території.

«Я подивився на мапу Чернівців і зрозумів, що відстань від центру міста до «Мальованки» становить чотири кілометри 200 метрів. Це небагато. Наприклад, від району Гравітон до центру Чернівців – вісім кілометрів. І це прекрасно. Виходить, що ця частина міста за Радянського союзу не розвивалася. Тому вперше, коли я сюди прийшов, подумав, що це як Америка, тобто «гола земля», де ти починаєш творити все спочатку».

Окрім цього, для власників котеджного містечка буде ще багато привілеїв, один із яких – безмежне, але розумне використання електроенергії.

«Ми, забудовники, які прийшли розвивати територію, хочемо, щоб мешканці будинків насамперед жили у максимально комфортних умовах. Наші сонячні станції дозволяють фактично безмежно використовувати електроенергію. Тут створимо об’єднання співвласників будинків, які насолоджуватимуться сонцем та розумно використовуватимуть електроенергію», – розповідає один із партнерів Мирослав Онуцкий.

Також пан Мирослав зазначає, що після продажу будинків вони надаватимуть мешканцям такі послуги, як вивіз сміття, стрижка газонів та інше. Адже важливо, щоб люди, які тут проживатимуть, відчували, що про них піклуються.

Ярослава Дерев’янко
Фото Євгенії Калюжки

Коментарі