Афіша, Новини

#SaveOlegSentsov. Чернівчан запрошують на акцію підтримки російських політв’язнів

Містяни зможуть долучитися до всесвітнього флешмобу та переглянути документальну стрічку.

фото: Уніан 

12 грудня, о 17.00, в Чернівецькій науковій бібліотеці імені Михайла Івасюка відбудеться акція на підтримку Олега Сенцова та всіх незаконно ув’язнених політв’язнів. Як повідомляють організатори, 9 грудня стартувала глобальна акція «#SaveOlegSentsov». Публічні демонстрації відбуваються у Мюнхені, Барселоні, Парижі, Брюсселі, Сан-Франциско, Бонні, Ризі, Ліоні, Вашингтоні, Лісабоні, Белграді, Києві та інших містах світу.

«Ми маємо зробити заклик звільнити заручників Кремля ще гучнішим! Для цього ми закликаємо кожного, хто вболіває за їх звільнення, взяти участь в онлайн-флешмобі», – йдеться у повідомленні.

Для цього потрібно зробити п’ять простих кроків:

[Для Фейсбука] 10 грудня світ відзначив 70-річчя Загальної декларації прав людини. Символічно, що 12 грудня заручнику Кремля Олегу Сенцову будуть вручати премію Сахарова. Він зустріне ці події за ґратами. А разом із ним близько 70 політв’язнів в Російській Федерації та окупованому Криму, більше 100 полонених на Донбасі та 24 захоплених у полон українських моряків. Я вимагаю виконання Загальної Декларації з прав людини та звільнення усіх заручників Кремля. Тому що … (далі текст обраної Вами статті Декларації). #SaveOlegSentsov.

[Для Твітера] 10 грудня – ювілей Загальної декларації прав людини. Олег Сенцов та інші заручники Кремля досі за ґратами. Я вимагаю виконання Декларації та їхнього звільнення. Тому що (далі текст обраної Вами статті Декларації). #SaveOlegSentsov.

  • Виставити допис у себе в соціальних мережах із гештегом #SaveOlegSentsov.
  • Вибрати в якості картинки фото будь-якого із політв’язнів в Російській Федерації/окупованому Криму, полонених на Донбасі або захоплених у полон українських моряків. Якщо Ви не знаєте, яке фото хочете поставити, то можна взяти загальну картинку кампанії.
  • Зробити тег у дописі не менше як до 3-ьох друзів, подати лінк на цей пост та передати їм естафету для продовження флешмобу.

Також в науковій бібліотеці присутні зможуть переглянути документальний фільм «Процес: російська держава проти Олега Сенцова» (режисер Аскольд Куров).

 

 

Коментарі