Афіша, Новини

«У напрямку до мистецтва». Чернівчан запрошують на відкриття виставки

Виставка присвячується В’ячеславу Тарновецькому.

20 грудня 0 18:00 у «Steinbarg Gallery & Cafe» відбудеться відкриття виставки «У напрямку до мистецтва». Виставка є синтезом живопису Майї Поліщук та фотографії В’ячеслава Тарновецького.

«Два видатних чернівецьких художники вирішили жити і працювати разом у 1995 році. Природньо, автором усіх цих чудових чернівецьких композицій був В’ячеслав Тарновецький, безумовний новатор «Українського фотографічного реалізму» і продовжувач головного напрямку світової фотографії, а саме «Фотографічної Фотографії», де вона самоцінна і не виконує роль служниці та підстилки так званого сучасного мистецтва, де посередність відіграє провідну роль», – повідомляють організатори виставки.

Також вони зазначають, що сокровенним бажанням В’ячеслава Тарновецького було втілення деяких із його численних образів у живописі, щоб додати нової реальності обраним сюжетам у виконанні Майї, чий тонкий смак, філігранне відчуття кольору і форми давали б глядачеві по-новому насолодитися міським середовищем і відчути чарівність непарадних Чернівців.

На жаль, за життя Тарновецького не встигли втілити свою мрію, але через п’ятнадцять років Майя Поліщук, Наталія Богомаз і Борис Савельєв зважилися на цей творчий проект, і, як результат, представили його на виставці.

 

Виставка присвячується В’ячеславу Владиславовичу Тарновецькому.

Організатори: Борис Савельєв та Наталія Богомаз.

Коментарі