Новини

У Чернівцях відзначили День Гідності та Свободи

Під час заходу поклали лампадки до фотографій Героїв Небесної сотні.

З нагоди Дня Гідності та Свободи у Чернівцях вшанували пам’ять загиблих під час Революції. О 16:30 небайдужі чернівчани зібралися на Центральній площі, щоб згадати тих, хто віддав своє життя за свободу.

Під час заходу поклали лампадки до фотографій Героїв Небесної сотні. Після цього театр «ТЕМП» показав виставу, яка не залишила байдужим жодного глядача.

Довідка

День Гідності та Свободи об’єднав дві знакові події у новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року. Метою запровадження пам’ятної дати стало донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. 22 листопада 2004 року – початок Помаранчевої революції в Україні, загальнонаціональних протестів, мітингів та інших акцій громадянської непокори. У листопаді 2013 року українці знову вийшли на Майдан. П’ять років тому, увечері 21 листопада, на майдані Незалежності почали збиратися учасники мітингу, незабаром їх було вже 1500, а 24 листопада – понад 100 тисяч прихильників євроінтеграції. 

Фото Ірини Болести

Коментарі