Новини

Скільки відсотків чернівецьких водіїв пристібаються пасками безпеки

За результатами всеукраїнського дослідження, це роблять тільки 17,6%.

unsplash.com

17,6% водіїв пристібаються у Чернівцях під час керування транспортним засобом. Такі результати всеукраїнського дослідження, проведеного ГО «Vision Zero» та Центром демократії та верховенства права у рамках Кампанії «За безпечні дороги».

Чернівці посіли 16 місце у рейтингу українських обласних центрів за кількістю водіїв, що пристібаються пасками безпеки. Найкращі показники у Києві, там більша частина водіїв пристібаються. У рейтингу лідерів: Львів, Житомир, Черкаси та Івано-Франківськ, у кінці рейтингу – Кропивницький, Миколаїв та Хмельницький.

«У порівнянні з показниками такого ж дослідження минулого року, кількість водіїв, що пристібаються, зросла більш ніж на половину з 15 до 23%, що, на нашу думку, є досить позитивною динамікою. Як і минулого року, лідирує у рейтингу Київ, де понад 50% водіїв пристібаються. Втім, наближаються до столичних показників цього року також Житомир, Черкаси та Львів», – зазначив керівник дослідження та співзасновник ГО «Vision Zero» Віктор Загреба.

У 2017 році середній показник рівня користування ременями безпеки водіями в обласних центрах складав 15%. У 2018 році шість міст подвоїли свої показники в порівнянні з 2017 роком – це Івано-Франківськ, Чернігів, Рівне, Тернопіль, Херсон і Чернівці.

Нагадаємо, у вересні 2018 року Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект №8492, яким передбачається збільшення штрафу за ігнорування пасків безпеки водіями, а також усіма пасажирами в авто від 51 до 850 гривень. 7 листопада профільний комітет схвалив законопроект до другого читання.

 

Коментарі