Новини

У Чернівцях відбулася прем’єра театралізованого перфоменсу з 20 маленькими акторами. Фото

Прем’єра відбулася у рамках Дитячого інклюзивного культурно-мистецького фестивалю «Наш чудовий СонцеСвіт!».

Фото Ірини Болести

Прем’єра театралізованого перфоменсу «Пригоди Сонячного промінчика», яка відбулася 9 листопада, об’єднала дітей з різних шкіл та району. Вистава зібрала багато глядачів і вражала своєю легкістю та унікальністю.

20 маленьких акторів, серед яких дітки з особливими потребами, за тиждень занять у театральній студії «Маленький театр»  створили казковий перформенс.

Спершу діти створили картини, персонажі яких стали героями вистави. Театралізований перформенс розповідає про добро і зло та про дітей, які перебувають між цими силами. Герої вистави демонструють те, що добро завжди перемагає зло.

У цих маленьких героїв помітна радість в очах. Під час репетицій діти подружилися і прагнуть створювати подібні заходи й надалі. Разом вони намалювали три картини, які будуть на кожній організованій ними події.

«Під час зустрічей діти змінювалися на очах. Коли ти не показуєш різниці між ними, тоді вони відкриваються, вони не відчуваються різниці між собою. Ось, наприклад, картини – ці роботи створили дітки з особливими потребами. Ви можете сказати, хто з них яку картину намалював? Ні, ось таку атмосферу потрібно створювати в школах з інклюзивною освітою і в культурних закладах. Щоб діти не відчували між собою різниці», – зазначила керівниця Арт – Інфо Центру «Czernowitz – Чернівці», організаторка інклюзивного культурно – мистецького фестивалю «Наш чудовий СонцеСвіт!» Лідія Анциперова.

Над створенням вистави працювала творча група Арт – Інфо Центру «Czernowitz – Чернівці». Серед них також керівниця «Маленького театру», актриса Чернівецького музично – драматичного театру імені Ольги Кобилянської, заслужена артистка України Лариса Попенко та керівниця дитячого хореографічного колективу «Балет» Палацу «Юність Буковини» Віра В’юга.

Ірина Болеста

Коментарі