Афіша, Новини

У Чернівцях відбудеться лекція-концерт «Симфонії Михайла Вербицького»

Кожен охочий матиме змогу відвідати концерт.

8 листопада, о 17:00, в Чернівецькій обласній філармонії ім. Д. Гнатюка відбудеться лекція-концерт «Симфонії Михайла Вербицького», з серії «Жайвір і грім».

Подія відбудеться у рамках презентації вперше записаного Академічним симфонічним оркестром Чернівецької обласної філармонії ім. Д. Гнатюка аудіоальбому оркестрових творів та монографії – путівника про життя і творчість видатного українського композитора, аналіз його симфоній (автор – кандидат мистецтвознавства, Doctor of Philosofy (Ph.D.), доцент кафедри історії музики ЛНМА ім. М. Лисенка Лілії Назар – Шевчук).

Ви поринете в життя і творчість найсвітлішої людини, відчуєте потік нестримної радості і світлого суму, романтичного пориву і глибокого внутрішнього спокою в оркестрових перлинах «батька галицької музики. Вас беззаперечно вразить вишуканість та шляхетність віденського класичного стилю композитора, як і «оспіваність» кожної композиції на основі українського, австрійського, польського мелосу. Відчуєте дух великого Митця, в жилах якого одночасно текла кров духівника і романтика.

Мистецький проект реалізовано за підтримки Українського культурного фонду.

Вхід вільний.

Коментарі