Новини

Немає рішення суду. Патрульні, які вчинили ДТП на Гравітоні, продовжують працювати у поліції

Поки немає рішення суду, поліціянтів не можуть вважати винними.

dniprograd.org

Патрульні поліцейські, які були учасниками смертельної ДТП на Гравітоні у Чернівцях, не звільнені і повернулися на роботу. Про це повідомив керівник патрульної поліції Чернівецької області Артур Шкроб.

За його словами, наразі тривають певні експертизи, опитали очевидців пригоди, і після рішення суду винних осіб покарають.

«Ці поліцейські працюють, бо, на жаль, є факт пригоди, але немає обвинувального вироку, немає рішення суду, щоб вважати їх винними. Патрульні працюють у лавах УПП, їх не звільнили. На момент проведення слідчих дій їх відсторонили від посад.  Це роблять тоді, коли службова особа може чи буде впливати на ті чи інші процеси під час слідства»,  – зазначив Артур Шкроб.

Керівник УПП у Чернівецькій області Артур Шкроб розповів, що теж не планує звільнятися із посади.

«Моя думка і рішення незмінні: я тут для того, щоб піклуватися про місто, область, і своїх патрульних. Я тут для того, щоб організовувати роботу управління УПП у Чернівецькій області. Відчуваю, що я тут потрібний, і я хочу тут працювати. Поки ця думка у мене не зміниться, іншого рішення приймати не буду, я буду пліч о пліч стояти поряд із своїми патрульними на охороні громадського порядку та безпеки дорожнього руху. Наша ціль служити та захищати», – зазначив він.

За словами Артура Шкроба, наразі вчинено 31 ДТП за участю патрульних поліцейських. Із них 10 із вини самих патрульних.

«10 аварій це теж забагато, але 30% з вини поліцейських – це незначні пошкодження. А решта випадків були не з їхньої вини», – сказав Артур Шкроб. 

Коментарі